Winnaars 2009 | Fotowedstrijd Utrecht 2011 | Thema: Utrecht Bruist! Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
 • Enquête

  Heb je al eens eerder meegedaan aan een Fotowedstrijd?

  Loading ... Loading ...
 • FC Utrecht

  In samenwerking met FC Utrecht wordt de FC Utrecht Fotowedstrijd georganiseerd. FC Utrecht, is Official Sport Partner.  Toerisme Utrecht, de vernieuwde toeristische marketingorganisatie van de stad Utrecht, is Official Touristic Partner.

  Wil je inspiratie opdoen voor jouw mooiste foto van een Bruisend Utrecht? Bezoek dan de website van Bezoek Utrecht.

Sponsors

Winnaars 2009
Bekijk de foto’s van de prijsuitreiking van Fotowedstrijd Utrecht 2009 >>

In Utrecht hebben de prijsuitreikingen van ‘Studio George Terberg Foto & Design Fotowedstrijd Utrecht 2009 en de ‘FC Utrecht Fotowedstrijd 2009’ plaatsgevonden. In de Fundatie Vrijvrouwe van Renswoude kwamen de tien winnaars bij elkaar om te horen op welke plaats zij waren geëindigd. Zij kregen hun prijs uitgereikt door de burgemeester van Utrecht, mr. A. Wolfsen, tevens juryvoorzitter van Fotowedstrijd Utrecht.

Na een welkomstwoord door de secretaris van Stichting Fotowedstrijd, John Goes, nam Martin Planken, voorzitter, het woord en begon met de prijsuitreiking. Nadat burgemeester Wolfsen het publiek eveneens van harte welkom had geheten trakteerde hij hen door een ervaring te delen die hij eerder die dag had. Hij was namelijk bij de onthulling geweest van een tunnel waarvan de tegels waren voorzien van prachtige foto’s waarmee een stukje heden en verleden van Utrecht op een bijzondere wijze werd uitgebeeld. Hij reikte vervolgens, naast de prijzen, de certificaten uit waarmee de winnaars bedankt werden voor hun deelname en hun bijzondere inzending

Eerst werd de winnaar van de ‘Fotowedstrijd Utrecht 2009 Publieksprijs’ bekend gemaakt. Dat was de foto van Stefan Mennes: ‘Stadsvernieuwing’.

Winnaar Fotowedstrijd Utrecht 2009 - Titel: Stadsvernieuwing. Fotograaf: Stefan Mennes
Winnaar Fotowedstrijd Utrecht 2009 Publieksprijs – Titel: Stadsvernieuwing. Foto: Stefan Mennes

 

Daarna werd de winnaar van de ‘FC Utrecht Fotowedstrijd 2009 Publieksprijs’ bekendgemaakt: Vincent Diepstraten met zijn foto ‘Beleving en concentratie bij de FC Utrecht Voetbalschool’.

Winnaar FC Utrecht Fotowedstrijd Publieksprijs 2009 - Titel: Beleving en concentratie bij de FC Utrecht Voetbalschool - Fotograaf: Vincent Diepstraten
Winnaar FC Utrecht Fotowedstrijd Publieksprijs 2009 – Titel: Beleving en concentratie bij de FC Utrecht Voetbalschool – Fotograaf: Vincent Diepstraten

In totaal waren ruim 1.100 stemmen uitgebracht op de publieksprijzen. FC Utrecht werd vertegenwoordigd door de heer Roy van Rossum. De heer Van Rossum nam het woord en gaf een presentatie over het nieuwe maatschappelijke initiatief van FC Utrecht, genaamd FC4You. Onlangs bracht FC Utrecht de FC4You-krant uit, in een oplage van 260.000 exemplaren die huis aan huis in stad en regio verspreid werden. In deze krant, die tijdens het FC Utrecht Charity Gala werd gepresenteerd, laat FC Utrecht zien welke maatschappelijke activiteiten ze ontplooit vanuit het besef in de Utrechtse gemeenschap een belangrijke sociale rol te spelen.

Vervolgens werden de vakjuryprijzen uitgereikt. De winnaar van de ‘FC Utrecht Fotowedstrijd 2009’ was Sabrina Elisabeth Schinkel met ‘Utreg is OK!!’

 

Winnaar FC Utrecht Fotowedstrijd 2009 - Titel: Utreg is OK!! - Fotograaf: Sabrina Elisabeth Schinkel
Winnaar FC Utrecht Fotowedstrijd 2009 – Titel: Utreg is OK!! – Fotograaf: Sabrina Elisabeth Schinkel

Winnaar van Fotowedstrijd Utrecht 2009

Stefan Mennes, eveneens winnaar van de publieksprijs, is de winnaar geworden van ‘Studio George Terberg Foto & Design Fotowedstrijd Utrecht 2009’ met zijn foto ‘Stadsvernieuwing. Hij ging met een professionele kayak naar huis, aangeboden door Svenson Marine uit IJsselstein.

Svenson Marine Scapa Red Kayak - Beschikbaar gesteld door Svenson Marine

Winnaar Fotowedstrijd Utrecht 2009 - Titel: Stadsvernieuwing. Foto: Stefan Mennes

Op de website www.deweekkrant.nl van Wegener Huis-aan-huis-Media staat dit artikel ook.